HISTORIE  VORT LIV  KALD  SKAPULAR  TEKSTER  MESSE  BUTIK  LINKS

 

 

Højtidelig profes i Karmel

De uskoede karmeliternonners kald er Helligåndens gave. derved er de kaldede til en "skjult forening med Gud" i venskab med Kristus, i fortrolighed med den Salige Jomfru Maria, i et liv, hvori bønnen og selvforsagelsen forenes med en stor kærlighed til Kirken. Derfor er de, i kraft af deres kald, kaldede til kontemplation i bøn og i liv.

(Konstitutionerne nr. 10)

Kald er ....
en stemme med en enestående accent, mystisk,
men umiskendelig, alvorlig og fintfølende
på samme tid, rolig og kraftfuld.
en stemme, der samtidig er
en invitation og en ordre:
en stemme simpel som et suk og dyb som et drama.
Kristi stemme siger, i dag mere end nogensinde,
 "Kom og følg mig!"

Pave Paul VI

Iklædning i Karmel

O, mine søstre, hvilken styrke har ikke denne vor viljes gave! Hvis den gives så beslutsomt, som den burde, kan den ikke andet end formå den Almægtige til at blive et med vor ringhed, og at forvandle os til ham og at forene Skaberen med et skabt væsen.
St. Teresa af Jesus


 

 

Til dig som ønsker at vie dit liv helt til Gud i Karmels kontemplative liv, et liv hvor bøn og offer, svøbet i kærligheden, er vores eneste eksistensberettigelse, et liv i stilhed og ensomhed, støttet af søsterligt fællesskab, et liv som er en ren kærlighedsflamme for Gud og for Kirken:

Til dig siger Han også i dag: "KOM OG FØLG MIG!"

 

 

Ved hjælp af den offentlige og højtidelige profes af de evangeliske råd er de indviede til Gud ved Kirkens formidling... Den indvielse er et sandt bryllup med Kristus i en fornyet kærlighedspagt, som fremviser Kirkens mysterium som brud og forudsiger den kommende herligheds gode.

(Konstitutionerne nr. 23)

(postulant og novice)

Hvordan kan jeg fortælle dig om den lykke, jeg føler ved at have givet mig selv til Ham? Det er ikke længere en almindelig slags lykke, som jeg oplever. Det er himlen, som jeg ejer. Jeg er begyndt på den opgave med at elske og at lovprise, noget som vi vil gøre i evigheden. Her i Karmel, eksisterer kun Gud. Vi lever, lænet ind i Ham, i den guddommelige atmosfære af fred og kærlighed.

St. Teresa de los Andes

 

For at blive optaget i vores Karmelfællesskab skal du være:

katolik og mindst 18 år

fysisk og psykisk rask

ugift og længes efter at give dit liv til Gud

 

Vil du vide mere om vores liv, kan du kontakte os pr. e-mail, brev eller telefon.

 

SKT. JOSEFS KARMEL
BRØDESKOVVEJ 46
3400 HILLERØD
e-mail: karmel.hillerod@karmel.dk
telefon: 71323613